Topsport

Topsport

Body Mind Release Nederland biedt topsporters die om welke reden dan ook fysiek en/of mentaal in onbalans zijn geraakt en daardoor minder presteren een unieke interventie methodiek waarmee je direct de innerlijke oorzaak van jouw ‘klachten’ effectief aanpakt.

Hierdoor verbetert direct jouw mindset, vermindert jouw blessuregevoeligheid en kun je met hernieuwde energie en ontspanning het maximale uit jouw talent, leven en carrière kunt halen. Geschikt voor alle topsporters in de breedste zin van het woord!

Ons motto: Niet – meer – praten maar doen

Coaching voor topsport

Yuri Cornelisse

Als topsporter stond alles voor mij in het teken van presteren en vooral fysiek fit blijven. Maar ja, emotionele en mentale ‘fitheid’ is en blijkt natuurlijk net zo belangrijk.

Als profvoetballer was ik elke dag bezig met het optimaliseren van mijn conditie, techniek en prestaties.

Maar er zijn ook genoeg momenten geweest dat angst, onzekerheid, blessures, druk en stress toesloegen.

Hoe train ik dat? Hoe ga ik daarmee om? Ik had geen idee. Ik dealde gewoon zo goed als kwaad mogelijk met de situatie.

Nu weet ik dat ik deze gevoelens mij niet alleen mentaal maar ook fysiek hebben beperkt. Als Body Mind Release interventie specialist topsporters kan ik jou begeleiden in het gericht en effectief loslaten van deze ballast en vervangen voor positieve gevoelens.

Hierdoor neemt niet alleen jouw blessure gevoeligheid af maar kun je tegelijkertijd het maximale uit jouw talent, leven en carrière halen.

Prestatiedruk en onzekerheden een ideale mix voor blessures en een mentale crisis!

 

Onderzoek toont aan dat de ballast die jij bij je draagt voor 95% bepaalt direct hoe jij je voelt, denkt, handelt en reageert. Denk hierbij aan beperkende gevoelens, overtuigingen, angsten en onbewuste programmeringen. Deze ballast beïnvloedt tevens  jouw zelfbeeld, mentaliteit, mindset en hoe jij fysiek en mentaal presteert.

Prestatiedruk en onzekerheden over de toekomst, triggeren de beperkende gevoelens en overtuigingen die jij bij je draagt. Dit zorgt voor een verhoogde spierspanning.  Wanneer dit te lang duurt leidt dit uiteindelijk sneller tot de bekende veel voorkomende blessures zoals: Interventie-blessures-sport-interventies-body-mind-releaseAchillespeesklachten, binnenzijde knie, enkelbandletsel, verzwikken enkel, hamstring, kneuzing & verstuiking, kuitspier blessures, lage rugpijn en liesblessures.

Massage en fysiotherapie helpen je langzaam weer te herstellen. Maar daarmee pak je de innerlijke oorzaak niet aan.

Daarnaast kunnen beperkende overtuigingen en een vermindert positief zelfbeeld jouw mentale veerkracht – na teleurstellingen of tegenvallende prestaties – behoorlijk ondermijnen. De aan jouw ballast gerelateerde mentaliteitsproblemen kunnen er ook voor zorgen dat je uit balans raakt en over je grenzen heen laat gaan. 

Met deze unieke Body Mind Release interventie methodiek begeleiden wij jou in het gericht en effectief loslaten van jouw ballast en het terughalen van een positievere mindset. Op alle vlakken zullen jouw prestaties verbeteren en neemt de kans op blessures af. 

BMR is toepasbaar bij allerlei fysieke en psychische klachten zoals:

  • Mentaliteitsproblemen
  • Blessures
  • Spanning en stress
  • Depressie en somberheid
  • Piekeren en vermoeidheid     

 

Neem contact op voor meer informatie